Verlies en rouw

In verlies en rouw begeleid ik je door het proces van verlies een plek geven en het vinden van een manier om op een goede manier verder te gaan met jouw leven. Tijdens deze individuele begeleiding zullen we werken aan het identificeren en begrijpen van jouw vorm van rouw, het omgaan met herinneringen en het ontwikkelen van veerkracht om jouw verlies te integreren in jouw levensverhaal.

Proces

Ben jij ook zo’n zelfstandige, doe-het-zelf, weet-het-zelf, tikkeltje eigenwijze ondernemer als ik? Eentje die het eigenlijk het liefst allemaal zelf doet en weet? Maar toch, stiekem… is het soms weleens fijn om met iemand te sparren, even te checken of het misschien toch nog beter kan. Je kunt per slot van rekening, ook als ondernemer, niet alles kunnen en weten, al doe je dat liever toch wel.

Ik ben inmiddels alweer een aardig tijdje aan het ondernemen. En daar gaat best wat tijd in zitten. Niet zozeer in het geld verdienen, maar ook alles eromheen. Want dat is nogal wat, tegenwoordig: administratie, opleiding, marketing, regeltjes, netwerken, verantwoording. En van alles word je maar geacht verstand te hebben.

Als zoon van een ondernemer ben ik er mee opgegroeid: ondernemen kost veel tijd, maar als je doet wat je leuk vindt, zoals je het leuk vindt, brengt het veel waarde in je leven. Ik heb de successen, maar ook het falen meegemaakt. En ook de impact gezien die dit kan hebben op jouw leven, maar ook op dat van je gezin.

Uit alles wat ik gezien heb, zijn ‘mijn regels’ ontstaan. Hoe ik het zou doen, wat ik vooral wel en vooral niet zou doen. Daarna heeft het nog een aantal jaren geduurd, maar toen, voordat ik als ondernemer begon, ben ik overal diep ingedoken, zodat ik ‘alles wat ik moest weten’ zou weten. Alles! Ook alle belangrijke en minder belangrijke belastingregeltjes… Man, ik dacht dat ik gek werd…

Ik heb gelukkig de leeftijd dat ik van mezelf weet dat ik behoorlijk eigenwijs kan zijn en dat ik eigenlijk vind dat ik alles zelf zou moeten kunnen, maar dat ik dat ook weer los kan laten. Want hulp is hier en daar eigenlijk van harte welkom! En die hulp kan op zeer verschillende vlakken zijn.

Uiteraard is daar de accountant met boekhoudkantoor en fiscalist. En dan ontdek je dat je al die belastingregeltjes toch niet helemaal goed had/ helemaal wist.

Maar, en deze is nog veel belangrijker: ik zoek hulp bij het vormgeven en richten van mijn bedrijf en hoe ik om ga met mijn bedrijf. Want, vroeg of laat loop je tegen één van de volgende vragen aan:
• Het loopt, wat nu?
• Is dit nu wat ik wil?
• Doe ik wat ik leuk vind?
• Welke kant moet ik op?
• Ik werk wel érg veel, ten koste van mijn gezin; hoe ga ik daarmee om?
• Ik werk wel érg veel, ten koste van mezelf; hoe ga ik daarmee om?
• Als ik héél eerlijk ben, vind ik dit niet leuk; wat nu?
• Ik verdien wel mooi geld, maar ik heb geen tijd ervan te genieten, wat nu?

Nou, juist bij dat soort vragen kun je bij mij terecht. Ik help je met onderzoeken. Onderzoeken waar je nu eigenlijk vandaan komt; wat je oorspronkelijke plan was; of je het anders/ beter kunt doen; wat je wél wilt doen… noem maar op.

En waarom kan ik je daarbij helpen? Nou, omdat ik op mijn manier hetzelfde meemaak als jij.

En hoe help ik je dan? Toch niet met halfzacht geneuzel over gevoel? Hoewel jouw gevoel wel de basis is van mijn aanpak: nee. Hands-on, gericht op jou, jouw wensen, vanuit mijn ervaring en aanpak. Confronterend, direct en samen op weg naar jouw toekomst als ondernemer

Contact

Peter Boshuis

Profile