Blogs

Luisteren naar-, en kiezen voor jezelf

Mooi, die technische hulpmiddelen en apps, maar als ik duidelijk regen voel terwijl de app zegt dat het droog is, dan vertrouw ik op mijn gevoel, en pak ik toch die paraplu.

Lees meer

Geraakt door Rammstein

Ja, als je de band niet goed kent, verwacht je het misschien niet, maar wat een prachtig nummer heeft Rammstein weer gemaakt met Zeit.

Lees meer

Overweldigd door het leven

Soms kan het leven beangstigend, of overweldigend zijn.

Lees meer

Jouw gevoel, of dat van een ander?

Kerstochtend, 5:50 uur. De wekker van mijn vrouw gaat. Na een late dienst gisteren, nu een (zeer) vroege dienst er achteraan.

Lees meer

Het Omarmen Van Verlies: Een Pad Naar Heling

Verlies is een universele ervaring; een onontkoombare realiteit van het menselijk bestaan.

Lees meer

De Rimpeling van Angst en Hoop: Gevolgen van Oorlog en Natuurgeweld in het Buitenland voor Familieleden in Nederland

Wanneer de aarde beeft in Marokko, voelen we die trillingen hier in Nederland - niet fysiek, maar emotioneel.

Lees meer

Burn-out bij Jongeren: Signaal van een Nieuwe Generatie in Nood

Wat we steeds vaker zien, is dat jongeren, soms zelfs tieners, symptomen van burn-out vertonen. Dit is een verontrustende trend die onze aandacht vereist.

Lees meer

De gevolgen van Onzekerheid in de Huidige Maatschappij

Het is een onmiskenbare waarheid dat de wereld waarin we leven doordrenkt is van onzekerheid. Als coach zie ik dat deze onzekerheid op verschillende manieren invloed heeft op mensen, mentaal, emotioneel en fysiek.

Lees meer

De zegen van twijfel: een pleidooi voor onzekerheid in een wereld van absolute zekerheden

In een wereld waarin we voortdurend worden gebombardeerd met informatie, meningen en adviezen, kan twijfel soms als een last worden beschouwd. Maar vandaag wil ik een lans breken voor twijfel, voor het stellen van vragen, voor het omarmen van onzekerheid.

Lees meer

Tijd nemen voor Rouw? Waarom dan…?

Rouw is een natuurlijk en essentieel proces bij verlies.

Lees meer

De impact van verlies – rouwen is noodzaak

Verlies dat niet goed verwerkt wordt, waar je geen tijd en aandacht aan besteedt, komt vroeg of laat bij je terug, in wat voor vorm dan ook.

Lees meer

Ruil je Binge-Sessie eens in voor Beweging

Bingen of bewegen. Waar wordt jij 'beter' van?

Lees meer

De Verborgen Pandemie: Eenzaamheid

Eenzaamheid is een probleem dat diep in de vezels van onze samenleving is doorgedrongen, maar toch vaak over het hoofd wordt gezien. Het is een onzichtbare pandemie die miljoenen mensen over de hele wereld treft, van jong tot oud. Als coach zie ik de verwoestende impact van eenzaamheid terug in mijn praktijk, maar ook op straat.

Lees meer

De Kracht van Hoog Sensitieve Personen (HSP)

Hoog sensitieve personen hebben niet alleen een uitdaging, maar ook een grote kracht.

Lees meer

Daar gaan we weer: muziek!

Wat houdt jou tegen om besluiten te nemen en de consequenties te accepteren?

Lees meer

Waarom moet alles direct opgelost worden?

We leven in een tijd waarin we continu geconfronteerd worden met perfectie: open social media en iedereen ziet er perfect uit en heeft alles op orde. Of dat ook echt zo is, zien we niet. We zien alleen het ‘perfecte plaatje’. En misschien is het wel zo dat we, onder invloed daarvan, niet minder dan perfect accepteren in ons leven.

Lees meer

Meningen…

We leven momenteel in een wereld van meningen en zeker-weten. Overal waar je kijkt, luistert, leest… alles en iedereen heeft meningen die stevig en standvastig als waarheid worden geventileerd.

Lees meer

Goede voornemens? Niet doen… Maak er een concreet doel van!

Goede voornemens? Die werken voor de meeste mensen niet heel goed. Wil jij goed beginnen? Stel dan een concreet doel en vraag je omgeving om hulp.

Lees meer

Je ziet ook nog eens wat moois…

Wist je dat wandelen - en helemaal wandelen in de natuur - stressverlagend werkt?

Lees meer

Familieopstellingen – ouders en kind

In familieopstellingen hoor je het best vaak: het kind heeft niet kunnen nemen van de ouders wat het nodig had. Door omstandigheden, doordat ouders vastzitten in hun eigen problemen, door wat dan ook.

Lees meer

Een duizend-dingen-laatje met 10.000 dingen

Ken je dat? Je bent met zoveel dingen tegelijk bezig, dat je hoofd aanvoelt als een duizend-dingen-laatje met tienduizend dingen erin. En net als met zo’n overvol duizend-dingen-laatje, kun je dan eigenlijk niets meer ‘vinden’.

Lees meer

Ondernemen: kansen pakken en keuzes maken

Ken je dat? Je onderneming loopt lekker, je zaken gaan goed en eigenlijk zijn er te veel nieuwe en leuke uitdagingen of ontwikkelingen: je moet keuzes maken.

Lees meer

Jezelf én een ander helpen? Zeg eens Nee…

Ken je dat? Er wordt om een vrijwilliger gevraagd voor een extra klus op je werk, en omdat niemand direct ja zegt, bied jij je maar weer aan: “Ik doe het wel!”…

Lees meer

𝗥𝗼𝘂𝘄 𝗲𝗻 𝗳𝘆𝘀𝗶𝗲𝗸𝗲 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻

Rouw is een intens emotioneel proces, dat ook tastbare fysieke effecten op het lichaam kan hebben. Je stressniveau stijgt, wat kan leiden tot verminderde immuniteit, waardoor je vatbaarder wordt voor ziekten. Daarbij helpt het niet mee dat rouw vaak gepaard gaat met vermoeidheid en slapeloosheid, wat je dagelijks functioneren beïnvloedt.

Lees meer

Weet je nog? Wandelen…

Een tijdje terug had ik het over de kracht van bewegen. Eén van de vormen van beweging die ik blijf benadrukken is wandelen: eenvoudig, voor (bijna) iedereen toepasbaar en een heel goed middel om tot rust te komen.

Lees meer

Organisatieopstelling: diagnose van je bedrijf

Ken je dat? Op een afdeling binnen je bedrijf loopt het maar niet. Niemand weet waarom, maar die ene afdeling loopt telkens vast, in ruzies die nergens over gaan. Je hebt al van alles geprobeerd, maar het probleem blijft bestaan.

Lees meer

Coaching in Alkmaar

Wat kan ik als coach betekenen voor jou?

Lees meer

Samenwerking Jong Stress Vrij en Simply Be Coaching

Met ingang van 1 april werken Jong Stress Vrij en Simply Be Coaching samen. Met deze samenwerking hopen we meer mensen te kunnen bereiken en helpen op hun weg in het leven in Noord-Holland Noord.

Lees meer

Leren van een Netflix film: in de natuur, uit je burn-out

Eén worden met de natuur om je heen, kan je helpen om uit je burn-out te komen.

Lees meer

Contact

Peter Boshuis

Profile