De Kracht van Hoog Sensitieve Personen (HSP)

Ken je dat? Anderen lijken moeiteloos door het leven te gaan, terwijl bij jou alles om je heen zo intens binnenkomt. Als sensitief persoon raak je snel overprikkeld, terwijl anderen daar geen last van lijken te hebben. Het is soms een uitdaging om overeind te blijven staan, terwijl het je vrienden zo natuurlijk afgaat. Ik ken dat gevoel uit eigen ervaring.

In onze drukke, altijd veranderende wereld, worden mensen die diep voelen en intens ervaren, vaak Hoog Sensitieve Personen (HSP) genoemd. Ze bezitten een unieke set van eigenschappen.

Blog-Title

Je gevoeligheid als kracht

Jij bent als HSP niet alleen gevoeliger voor geluiden, lichten en emoties, maar hebt ook een verhoogd inlevingsvermogen en een sterk intuïtief gevoel. Dit stelt je in staat nuances op te merken die anderen over het hoofd zien. Hierdoor kun je opmerkelijke inzichten hebben, innovatieve oplossingen bedenken en je op een diep niveau met anderen verbinden.

Bescherm jezelf...

De intensiteit hiervan kan ook leiden tot overprikkeling en vermoeidheid. Het is daarom belangrijk je omgeving zodanig in te richten dat je kunt floreren. Denk aan rustige ruimtes, meditatie, of simpelweg tijd alleen doorbrengen in de natuur.

Blog-Title

In contact komen - en blijven - met jezelf

Ook is het voor jou vaak moeilijker om je antennes ‘naar binnen’ te richten en werkelijk contact met jezelf te maken. Je bent immers zo gewend om alle signalen buiten jezelf op te pikken en in je hoofd te ‘processen’. Door te oefenen met naar binnen kijken bij jezelf, af te dalen in je lijf als het ware, te voelen wat jij voelt, wapen je jezelf tegen overprikkeld raken.

Vind je het lastig om stappen te zetten naar een prettiger omgang met jouw gevoeligheid? Voel je vrij om contact met me op te nemen.

"Je bent immers zo gewend om alle signalen buiten jezelf op te pikken en in je hoofd te ‘processen’."

Contact

Peter Boshuis

Profile