Een duizend-dingen-laatje met 10.000 dingen

Ken je dat? Je bent met zoveel dingen tegelijk bezig, dat je hoofd aanvoelt als een duizend-dingen-laatje met tienduizend dingen erin. En net als met zo’n overvol duizend-dingen-laatje, kun je dan eigenlijk niets meer ‘vinden’.

Als ik over langere tijd met te veel tegelijk bezig ben, dan werkt mijn hoofd op een gegeven moment als dat laatje met te veel spullen erin. Ik kan graven en graven, maar vinden doe ik niet meer. De volgende stap was vroeger dat ik gestrest raakte, waarna dan weer een volgende stap was dat ik richting burn-out bewoog.

Blog-Title

"STOP"

Tegenwoordig gebeurt me dat niet meer. Ja, ik heb echt nog weleens te veel tegelijk aan mijn hoofd: we moeten tegenwoordig zo veel en aan zoveel voldoen – misschien wel vooral van onszelf – dat ook ik het weleens lastig vind om daar mijn weg in te vinden. Maar, ik zeg op tijd ‘STOP’ tegen mezelf, omdat ik het ‘laatje’ nu gebruik als waarschuwing.

Doordat ik steeds beter in contact ben met mezelf – en dan bedoel ik niet mijn hoofd – ben ik bovendien veel beter in staat om na te voelen hoe het met mij gaat. En daaruit handelen werkt vele malen beter dan vanuit mijn hoofd.

Hulp

Dit zijn overigens geen dingen die ik uit mezelf heb geleerd, of uit een zelfhulpboek gehaald. Het inzicht in mezelf, het gebruiken van het ‘laatje’ als waarschuwing, beter met mezelf in contact zijn, groeien als mens – ik heb het allemaal bereikt met hard werken, oefenen en met hulp van bijv. een coach.

Blog-Title

Waar loop jij tegenaan in je leven?

In welk patroon lijk jij vast te zitten? Ik luister, ik voel, ik kijk… zonder oordeel, zonder mening, vanuit wat jou beweegt. Daar starten we jouw reis. De vragen en antwoorden komen vanzelf, wat overigens niet wil zeggen dat het altijd makkelijk of pijnloos zal gaan.
We gebruiken die aanpak die jou nu verder helpt.
Liefdevol meedogenloos.

"Ik luister, ik voel, ik kijk… zonder oordeel, zonder mening, vanuit wat jou beweegt."

Contact

Peter Boshuis

Profile