Geraakt door Rammstein

Ja, als je de band niet goed kent, verwacht je het misschien niet, maar wat een prachtig nummer heeft Rammstein weer gemaakt met Zeit.

Blog-Title

Tik-tak...

Vorige zomer bij het concert raakte het nummer me al.Ik kende de tekst niet, wist niet precies waar het over ging, maar onbewust raakte het de juiste snaar.

Pas recent merkte ik dat ik het nummer mij niet meer losliet. En nu, nu ik de tekst ken, weet ik dat het mij wakker schudt. Het lijkt precies voor mij geschreven, en komt op het juiste moment (oh ironie, gezien de titel).

Wat mooi, als je dat kunt...

Als zanger en tekstschrijver: ik hoop dat ik nog een keer zo’n mooie tekst mag schrijven!
Stukjes tekst als: “Op het moment dat je beseft dat je dat ene, prachtige moment, voor altijd wilt vasthouden, is het moment alweer voorbij.”
Of deze: “we blijven langzaam sterven, totdat we (bewust) gaan leven”… (even ‘vrij vertaald’).

Blog-Title

Wat doet het mij?

De vertaling voor mij? Minder in het verleden, minder in de toekomst (ofwel, minder in mijn hoofd), meer in het nu en hier (ofwel, meer in mijzelf aanwezig zijn). Dat is mijn, nu zeer duidelijke ‘opdracht’.

En die pak ik aan! En met wat ik nu mag leren, hoop ik anderen weer te begeleiden met hun ontwikkeling.

Kopje koffie doen?

“We blijven langzaam sterven,
totdat we (bewust) gaan leven”

Contact

Peter Boshuis

Profile