Meningen…

Ken je dat? Dat iedereen maar zijn mening als waarheid ventileert? En dan dat je daar zelf ook nog naar neigt, want ja… zonder mening… wie ben je dan nog in deze tijd? En dat je op een gegeven moment helemaal klaar bent met al die meningen.

Blog-Title

Mijn mening is de waarheid!

We leven momenteel in een wereld van meningen en zeker-weten. Overal waar je kijkt, luistert, leest… alles en iedereen heeft meningen die stevig en standvastig als waarheid worden geventileerd. Tegenspraak, een andere mening of een dialoog over die mening worden niet getolereerd. “Dit is mijn mening; dit is de waarheid.”

Open staan voor een ander beeld op jouw mening

Naarmate ik gemakkelijker dichtbij mezelf blijf, sterker in mijn eigen schoenen sta, heb ik geen behoefte meer om een ander te overtuigen van mijn mening. Sterker nog, ik heb steeds minder een vaststaande mening. Ik sta bijna altijd (ja, ik blijf mens, hè) open voor nieuwe input, waarmee mijn ‘mening’, voor zover je daar nog van kunt spreken, geen vaststaand gegeven meer is. Ik leef met het besef dat er meestal meer dan één visie op waarheid is, afhankelijk van hoe je kijkt. En als ik me goed voel over mezelf, dan sta ik open voor een nieuwe visie op mijn ‘mening’, zonder bang te zijn dat ik mezelf, mijn opvoeding of mijn cultuur daarmee verlies, tekort doe of beschadig. Lekker joh! Dat geeft rust, man… Naarmate ik gemakkelijker dichtbij mezelf blijf, sterker in mijn eigen schoenen sta, heb ik steeds minder de behoefte om een ander te overtuigen van mijn mening. Sterker nog, ik heb steeds minder een vaststaande mening. Ik sta bijna altijd (ja, ik blijf mens, hè) open voor nieuwe input, waarmee mijn ‘mening’, voor zover je daar nog van kunt spreken, geen vaststaand gegeven meer is.

Ik realiseer me steeds vaker dat er meestal meer dan één visie op waarheid is, afhankelijk van hoe je kijkt. En als ik me goed voel over mezelf, dan sta ik open voor een nieuwe visie op mijn ‘mening’, zonder bang te zijn dat ik mezelf, mijn opvoeding of mijn cultuur daarmee verlies, tekort doe of beschadig. Lekker joh! Dat geeft rust, man…

Blog-Title

Wil jij ook toe naar wat minder 'waarheid'?

Ben jij ook toe aan wat minder mening, wat zekerder zijn over jezelf? Neem contact met me op, dan kijken we hoe jij jouw mening wat los kunt laten, wat rust kunt vinden.

“Dit is mijn mening; dit is de waarheid.”

Contact

Peter Boshuis

Profile