Ondernemen: kansen pakken en keuzes maken

Ken je dat? Je onderneming loopt lekker, je zaken gaan goed en eigenlijk zijn er te veel nieuwe en leuke uitdagingen of ontwikkelingen: je moet keuzes maken. Je onderneming is gebaat bij focus en ook jij kunt nou eenmaal niet alles tegelijk doen (helaas…).

Maar… hoe besluit je nou wat je wel en niet gaat doen? Wat is daarin de doorslaggevende factor? Gaat het om geld, of is het belangrijker wat jij wilt en leuk vindt… en dan nog, wat vind jij nou eigenlijk leuk?

Blog-Title

Beslisfactoren

Om het maar heel simpel te maken: als geld de doorslaggevende factor is, dan kun je zo goed mogelijk onderzoeken welke keuze de best renderende is, op korte of lange termijn, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Maar geloof me, ik ken genoeg mensen voor wie dit al een lastig dilemma is.

Maar het wordt pas écht lastig als je onderneming goed genoeg loopt om besluiten te nemen op basis van wat jij wilt, wat jou energie geeft. Want wat is dan de juiste keuze? Ga je verder in de huidige lijn, of is het misschien leuk om iets totaal nieuws te beginnen? En als er meerdere mogelijkheden op je pad komen, hoe kies je dan datgene waar jij de meeste energie van krijgt? En laten we eerlijk wezen: doen wat je leuk vindt is mooi, maar er moet wel geld mee verdiend worden!

Aanpakken

Als mede-ondernemer begrijp ik waar jij mee worstelt: ook ik kom voor keuzes te staan, ook ik weet niet altijd welke de juiste keuze is. Wat ik dan doe? Precies datgene zoeken wat ik nu aan jou aanbied: hulp. Hoe? Nou… Eerst luister ik naar je, en stel ik je vragen. Sorry, niet altijd gezellig maar wel nuttig: ik prik door tot we bij de basis zijn: ik vraag door tot de kern van jou en je onderneming. Dan bespreken we de opties en je beweegredenen: welke opties heb je, wat heb je al uitgezocht, wat sluit aan bij jou en de kern van jouw onderneming, wat ‘voelt goed’ en waarom? We onderzoeken samen je beweegredenen en motivatie voor de mogelijkheden. En indien nodig, lopen we de best lijkende optie nog een keer door in hetzelfde stramien. Het gaat mij erom dat jij tot een besluit kunt komen (nee, dat doe ik niet voor je, helaas).

Blog-Title

Hulp nodig?

Klinkt dit bekend en ben je toe aan de volgende stap met je onderneming? Neem dan gerust even contact met me op.

Oh, en klinkt dit je allemaal te ingewikkeld, te lastig? Dan wens ik je oprecht veel wijsheid en succes. Zoek iemand die beter bij jou en je onderneming past.

"Sorry, niet altijd gezellig maar wel nuttig: ik prik door tot we bij de basis zijn..."

Contact

Peter Boshuis

Profile