Organisatieopstelling: diagnose van je bedrijf

Ken je dat? Op een afdeling binnen je bedrijf loopt het maar niet. Niemand weet waarom, maar die ene afdeling loopt telkens vast, in ruzies die nergens over gaan. Je hebt al van alles geprobeerd, maar het probleem blijft bestaan.

Blog-Title

Diagnose en verandering door een organisatieopstelling

In zo’n geval kan een organisatieopstelling uitkomst bieden. Het mooie van organisatieopstellingen is dat je heel snel inzicht krijgt in de dieper gelegen en onbewuste (ongewenste) patronen binnen je bedrijf.

Daar waar meer reguliere tools zoals adviseren en mediation vaak veel tijd en daarmee geld kosten, kun je met een organisatieopstelling snel achter de oorzaak komen van problemen en ongewenste patronen binnen je bedrijf. Ook kan het probleem binnen een organisatieopstelling aangepakt worden; daarmee is het zowel een diagnosetool als een verandertool.

En niet alleen als er een probleem hebt…

Met een organisatieopstelling kunnen we verschillende scenario’s bekijken en ervaren; bijvoorbeeld wanneer je wilt onderzoeken waar je het beste een nieuwe vestiging kan openen, welke (nieuwe) naam te kiezen, welke aanpassing in de organisatiestructuur het meest doeltreffend is, of die overname van een partner of concurrent goed is voor jouw bedrijf, of welke marketingstrategie je het beste kan kiezen.

Blog-Title

Meer weten?

Wil jij eens praten over jouw organisatie en wat ik hierin voor jou kan betekenen? Neem gerust even contact met me op.

“Met een organisatieopstelling kunnen we verschillende scenario’s bekijken en ervaren”

Contact

Peter Boshuis

Profile