Ruil je Binge-Sessie eens in voor Beweging

Ken je dat? Thuiskomen van je werk, kinderen halen, boodschappen doen, koken, de was draaien, kinderen naar bed. En dan… ga je languit op de bank heerlijk Bingen!

Alles wat je gedurende de dag gevoeld hebt, bedacht hebt, moest onthouden, alle gesprekken, problemen, ruziënde kinderen, die nare collega, je werk… alles, werkelijk álles even op ‘STOP’. Heerlijk!!

Blog-Title

En toch...

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar zodra ik tablet, laptop of tv uit zet, is alles bij — en in — mij nog exact zo als ervoor. Niets veranderd! Dezelfde gedachten, gevoelens, emoties. Begrijp me niet verkeerd: Bingen is heerlijk, zo af en toe prima en ook goed voor je relatie, maar eerlijk gezegd schiet ik er nooit zoveel mee op. Na het Bingen lig ik in bed na te denken, piekeren of malen. Pas dan ga ik de dag verwerken.

Wil je dat eens anders doen? Ruil je Binge-sessie in voor beweging!

Fysieke activiteit is niet alleen een manier om calorieën te verbranden; het is een investering in je algehele welzijn. Wanneer je bijvoorbeeld wandelt, verhoog je je hartslag, stuur je zuurstof naar je hersenen en geef je jouw lichaam de kans om te regenereren en sterker te worden. En dat is nog maar het begin: door de cadans van het wandelen, kun je je gedachten stroomlijnen, waardoor je hoofd ‘leegloopt’. En als je hoofd leeg is, zak je vanzelf naar je gevoel, waardoor je je hele dag verwerkt hebt als je weer thuis bent.

Begin klein; kies voor een wandeling rond het blok tijdens een pauze of reclame. Loop even ‘lekker alleen’, of neem je partner juist een mee en ga in gesprek met elkaar. Voor je het weet vergeet je dat de reclame voorbij is.

Doe eens gek, en ga in plaats van die 45 minuten nog een aflevering kijken, 45 minuten wandelen. Kun je daarvoor of daarna alsnog een aflevering doen. Zoek een plek bij jou in de buurt met natuur en je bent helemaal goed bezig. Alleen al in de natuur zijn werkt namelijk heel goed in op je staat van welzijn.

Blog-Title

Benieuwd hoe je het ervaart. Laat je het me weten?

"Door de cadans van het wandelen, kun je je gedachten stroomlijnen, waardoor je hoofd ‘leegloopt’"

Contact

Peter Boshuis

Profile