Jezelf én een ander helpen? Zeg eens Nee…

Ken je dat? Er wordt om een vrijwilliger gevraagd voor een extra klus op je werk, en omdat niemand direct ja zegt, bied jij je maar weer aan: “Ik doe het wel!”… En vaak zit je daar niet eens op te wachten, want je doet al zoveel.

Wat is dat toch, dat maakt dat jij iedere keer extra werk oppakt, terwijl een ander er in jouw ogen misschien wel ‘de kantjes van af loopt’. Want wat dat zegt over die ander, daar ben je vaak al snel (en niet bepaald positief) uit.

Blog-Title

Durf naar jezelf te kijken

Maar, als je nou eens goed en eerlijk naar jezelf kijkt, zegt een ander dan altijd “Nee”, of zeg jij eigenlijk (te) snel “Ja”…? En als het die laatste is, ligt het probleem dan wel in “die ander die nooit iets extra’s doet”?

Het is iets dat speelt bij veel mensen en het komt vaak voort uit een teveel aan loyaliteit naar je werkgever. Loyaliteit, aanpakken, geen “Nee” kunnen zeggen… De kans is zeer reëel dat jij op een dag thuis komt te zitten, omdat je te goed voor je werkgever, en niet goed genoeg voor jezelf zorgt. Vaak volgt daarna diepe teleurstelling, want de loyaliteit van je werkgever naar jou zal voor jouw gevoel altijd kleiner zijn dan die van jou naar je werkgever. Boos, teleurgesteld, verdrietig… Ken je dat ook al?

Wil jij dit patroon doorbreken?

Dat kan! Ik help je onderzoeken waar jouw patroon vandaan komt, en afhankelijk van jou, je achtergrond, de situatie en je doel gebruiken we verschillende technieken die jou helpen uit je patroon te komen. Laat ik meteen duidelijk zijn: dat gaat niet vanzelf. Daar zul jij zelf voor in actie moeten komen, waar ik jou uiteraard in begeleid. 😊

Oh, en nog een extra plus: als jij vaker “Nee” zegt, of minder snel “Ja”, dan stapt diegene die misschien iets minder snel is met “Ja” zeggen dan jij, in dat gat dat jij laat vallen. Daarmee krijgt diegene de kans om ook te leren en wat extra’s bij te dragen, én wordt de groep mensen die “Ja” zegt groter.

Blog-Title

Wil je meer weten?

Voel je vrij contact met me op te nemen.

"...als je nou eens goed en eerlijk naar jezelf kijkt, zegt een ander dan altijd 'Nee', of zeg jij eigenlijk (te) snel 'Ja'…"

Contact

Peter Boshuis

Profile