Doelen stellen en halen

We stellen allemaal doelen in het leven, zoals tijdens de jaarwisseling met onze goede voornemens. Het kan variëren van "ik wil dit jaar afvallen" en "ik wil gezonder leven" tot "ik wil een (halve) marathon lopen" en "ik wil een liefdevolle relatie met iemand die goed voor me is".

Veranderen

Het veranderen van je leven is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wist je dat zonder hulp de kans op falen veel groter is dan de kans op slagen? En als je in jouw ogen of volgens anderen faalt, wat doet dat met je? Hoe groot is de kans dat je het nog een keer probeert? Denk eens terug aan je eerdere goede voornemens. Hoeveel ervan heb je werkelijk waargemaakt?

Gewoontedieren

Als mensen zijn we gewoontedieren. Kijk maar naar het herstel van files na twee jaar thuiswerken: we vertrekken allemaal op dezelfde tijd, op dezelfde dagen naar ons werk. Onze patronen zijn diepgeworteld en het is moeilijk voor ons om echte veranderingen door te voeren. We klampen ons graag vast aan wat we kennen, zelfs in onze gewoonten.

Als coach help ik je graag bij het behalen van jouw doelen. Samen kunnen we jouw levensverandering en toekomstdromen verkennen, concrete plannen maken voor de toekomst en stappen zetten in het realiseren van jouw doelen. Neem contact met me op voor ondersteuning en begeleiding.

Contact

Peter Boshuis

Profile