Daar gaan we weer: muziek!

Ken je dat? Dat je je afvraagt waarom jou dat weer overkomt, en waarom je leven steeds hetzelfde, negatieve patroon lijkt te volgen dat je maar niet kunt doorbreken? Dat je niet in ‘control’ bent over de keuzes in je eigen leven?

Daar gaat voor mij Rudy van Supertramp over. Een nummer dat ik al heel lang ken, maar dat me onlangs weer gepakt heeft, me raakt, me door elkaar schudt zelfs.

Blog-Title

Besluiten nemen

Veel in je leven begint bij het nemen van een besluit en accepteren van de gevolgen – positief en negatief – daarvan. Soms lijkt het ‘maar om iets kleins’ te gaan, maar blijkt het achteraf levensbepalend te zijn. Soms weet je dat het ‘groot’ is en dat jij de knoop moet doorhakken.

Maar wat is dan goed voor jou…? Het is soms zo lastig een besluit te nemen, dat je kunt besluiten om niet te besluiten. Maar ook dat is weer een besluit, natuurlijk.

Het is voor elk mens een herkenbaar thema: wel willen, maar niet kunnen/ niet durven/ bang zijn om de eerste stap te zetten/ de drempel over te gaan/ noem het maar…

Zelfhulp op Internet

Als je op Internet hulp gaat zoeken, dan kom je een heleboel ‘goede adviezen’ tegen: “Zo neem je een goed besluit”, “Tips om tot een besluit te komen”, “Zo kies je”. Ja, mooi. Maar die sites gaan niet over jouw leven, hebben geen gevoel bij jouw keuze. En jij wel.

Blog-Title

Wat houdt jou tegen om besluiten te nemen en de consequenties te accepteren?

Dat is een vraag waar ik je graag bij help. Samen onderzoeken we wat jouw drempels zijn bij het nemen van besluiten. En uiteraard hebben we het ook over het besluit dat jij moet nemen en onderzoeken we de mogelijke consequenties.

Ik geef je daarbij geen ‘keuzeadvies’; daar hebben we al websites voor. Nee, ik help jou het beste door je te leren zelf afwegen en te besluiten, zodat je dit in de toekomst zelf kunt.

Klinkt dat als iets voor jou? Neem het besluit (...) of je hulp nodig hebt, dan hoor ik graag van je.

"Veel in je leven begint bij het nemen van een besluit en accepteren van de gevolgen – positief en negatief – daarvan"

Contact

Peter Boshuis

Profile